tisdag 6 januari 2009

Fåniga Nyheter: Beviset - Lycka kan inte köpas

Aftonbladet slår på stort med följande rubrik: Beviset: lycka kan inte köpas

I artikeln kan vi naturligtvis inte hitta något bevis över huvud taget.

Aftonbladet skriver:

"Den amerikanske journalisten Benjamin Wallace testade det dyraste han kunde hitta för att söka svaret på frågan – har lyckan ett pris?

Resultatet finns att läsa i boken ”The Billionaire’s Vinegar” och det visade sig att besvikelserna var fler än lyckorusen"

Sedan listar tidningen ett antal dyra saker som journalisten sägs ha provat utan att bli lycklig. Okej. Men var fanns Beviset, då? Det kanske var för mycket begärt att tidningen skulle kunna förmedla författarens slutsatser från boken i en kort artikel.

Eftersom det kunde vara roligt att veta mer om Beviset så letade jag efter lite mer information om boken The Billionaire's Vinegar. Det visar sig då att boken inte alls handlar om att hitta svaret på den eviga frågan "Går lyckan att köpa för pengar?".

Boken handlar istället om en bedrägerihistoria där vin som påstås ha ägts av Thomas Jefferson auktionerades ut:

"A scandal ensues after an auctioned cache of wine bottles purported to have been owned by Thomas Jefferson are called fakes." - Sammanfattning av den kommande filmen.

Det är möjligt att Wallace ägnar något kapitel åt att prova dyra saker, men det är inte det som är bokens huvudämne. Konstigt. Hur kunde Aftonbladet missuppfatta det så grovt? Eller vi kanske får se Beviset när filmen släpps?

Inga kommentarer: