torsdag 20 november 2008

Fåniga Nyheter: Häxor Sökes!

Arbetsmarkanden har bromsat in och de som har ett jobb sitter still i båten. Antalet nya jobb som finns att söka har minskat, så då gäller det väl att ta fasta på de jobb som faktiskt utannonseras.

Skånska Dagbladet och SvD har hittat en branch som anställer: Häxbranschen! Om man förlorar jobbet på t.ex. Volvo så finns det alltså en väg framåt! Haken kan dock vara arbetsproverna man måste genomföra:

– "Vi har ett ansvar gentemot våra kunder, och därför får häxor genomgå ett arbetsprov så att vi ser att de verkligen kan det de utger sig för att kunna" säger Överhäxan.

En häxa är en person som tros ha övernaturliga, magiska krafter. Så för att komma ifråga för jobbet gäller det kanske att kunna få kor att sina, ge missväxt, kasta besvärjelser eller förvandlas till djur?

Frågan är dock varför någon skulle vilja betala 19,90 kronor per minut för det?

SVD skriver: "Behovet av nya häxor beror på att företaget haft problem med en del av sina gamla. De höll sig inte till de riktlinjer som arbetats fram av Etiska rådet för betalteletjänster."

En allmän uppfatting är väl att Häxor är onda. I så fall skulle det nog vara någon slags tjänstefel att följa Etiska rådets riktlinjer. Det faktum att telefon-häxorna tar 19,90 kronor per minut för sin rådgivning talar för att det verkligen handlar om ondska.

Dessutom könsdiskriminerar företaget som anställer: Män kan nog vara lika duktiga på att kasta besvärjelser!

Detta är fåniga nyheter.

Inga kommentarer: