tisdag 11 november 2008

Fåniga Nyheter: Sex-paradiset Sverige

Jag brukar inte referera till bloggar. De bloggar jag följer är oftast inte nyhetsbloggar. I en av mina favoritbloggar argumenterar man till och med för att inte läsa tidningar över huvud taget!

Men nu är det dags att lyfta fram en blogg; SVD har en ledarredaktion som gärna vill vara modern. Därför har man skapat en youtubiana enligt mönster från DN:s Fredrik Strage.

Det som passar bra för rockögonblick blir bara lite konstigt och lite fånigt i händerna på SvD:s ledarredaktion. Ta till exempel #32: Sex-paradiset Sverige:

Det börjar som en genomgång av Sveriges rykte från 60-talet som någon slags sexparadis och en länk till en filmtrailer där sverige beskrivs som:

"en plats pendlande mellan fritt bejakande av sexualiteten och depraverad och dimhöljd dödslängtan. Runt framtidens yttersta symboler, Hötorgsskraporna, roterar ett Sverige fyllt av liderlighet och lust"

Men så kommer den minst sagt överaskande vändningen. Ledarredaktionen börjar helt plötsligt prata om skattetryck:

"Det samhälle som byggde Hötorgsskraporna förändrades. 1968 låg skattetrycket på 39,2 procent, i nivå med hur det var i andra jämförbara OECD-länder. Några år senare urartade det hela. 1977 låg skattetrycket på 52,9 procent (i dag är vi nere under 50 igen, under Alliansen går landet enligt prognosen från 49,1% år 2006 till 45,8% år 2010)"

Vad hände här? Vilken är kopplingen? Kunde inte ledarredationen låta bli att skriva om skatter längre? Tycker ledarredaktionen att skatter och sex hör ihop? Är det därför de är så engagerade i skattefrågan?

Konstigt.

Inga kommentarer: