onsdag 19 augusti 2009

Fåniga Nyheter: Reclaim the brygga


Detta har hänt:

I Falsterbo finns det en kommunal badbrygga där nakenbadare, som för övrigt verkar vara adliga allihop, vill nakenbada i fred.

Den köregel som tillämpas innebär att den som badar naken längst ut på bryggan sätter sina badtofflor som en upptagetmarkering längre in. Andra badlystna förutsätts vänta på sin tur tills den badande åter fått på sig badrocken och klivit i tofflorna .

De adliga nakenbadarna är tydligen vana att få som de vill.

Konstigt system. Om jag mot förmodan skulle mötas av ett par badtofflor vid en badbrygga så skulle jag å ena sidan vilja följa kösystemet för att på så sätt slippa se nakna adelsmän i pensionsåldern. Å andra sidan kunde det vara kul att provocera lite. Svårt dilemma.

I sommar har det varit uppror och "reclaim the brygga"-aktiviteter i Falsterbo. Vilken dramatik!

Sydsvenskan rapporterar: "I tjugofem år har hon väntat vid strandkanten medan nakenbadarna har tagit sina morgondopp längst ut på bryggan. Tillsammans med flera andra i kön har hon förbannat "de jäkla nakenbadarna". Men en dag fick hon nog. Nu har kvinnan "mopsat upp sig" och struntar i kösystemet. Fast det är ett högt pris hon har fått betala. Och frågan är så känslig att hon inte vågar avslöja sitt namn."

Nu har det startats en facebook-grupp (ständigt dessa facebook-grupper) som heter "Reclaim the Falsterbo brygga".

"Vad exakt ska ni göra?
– Vi ska storma bryggan och paja nakenbadarnas korkade system."
Oj! Mer revolutionärt än så blir det inte i Falsterbo!
Man ser framför sig hur grevarna och ungdomarna får skiljas åt av kravallutrustad polis med hundar och hur Falsterbo förvandlas till ett slagfält där demonstranter strömmar till från när och fjärran. För så brukar det väl gå till vid reclaim-arrangemang?

Med facit i hand visar det sig dock att det inte blev så dramatiskt. Sju aktivister dök upp och badade på morgonen. Dock inte några adelsmän med tofflor. Arrangörens faster var imponerad av ungdomarnas handlingsförmåga och badade själv.

Så varför uteblev då de förväntade reclaim-kravallerna? Kan det vara för att det är svårt och/eller känns fånigt att bära ansiktsmask när man badar?

Inga kommentarer: