Idag listar Aftonbladet bästa och värsta Alladin-bitarna. Den här artikeln kommer jag ihåg från förra året, och den var lika fånig då.
Det är väl så här det ligger till:
- Det är inte nyttigt att äta för mycket choklad
- Om man äter för mycket choklad så kan man bli tjock
Om man är orolig för detta så handlar det alltså om att inte äta för mycket. Så enkelt är det nog, men det blir det ju ingen artikel av.
När man väl har bestämt sig för att äta chokladen så är det säkert bäst att enbart tänka på smaken. Aftonbladet försöker dock bland bort korten och få oss att tänka på vad som är minst onyttigt av det onyttiga. Den fåniga artikeln innehåller följande visdomsord:
- "Ju större och tyngre pralin, desto mer kalorier"
- "Ett bra tips är att bara äta de bitar du verkligen gillar"
Okej. Bra tips.
Här följer listan på de "nyttigaste" chokladbitarna i asken (eller om det helt enkelt är de lättaste bitarna...):
1. Trillingnöt, cirka 36,4 kalorier 2. Ägglikör, cirka 41,6 kalorier 3. Trofénougat, cirka 46,8 kalorie 4. Likörtryffel, cirka 46,8 kalorier
Sådär. Nu blev jag sugen på choklad. Bäst att gå och hämta lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar