tisdag 16 september 2008

Svenska män latast i Europa

Metro hävdar att "Nu är det bevisat – svenska män är latast i Europa.". Och åtminstone en av människorna som tidningen har intervjuat håller med; "Instämmer. Jag jobbar ju inte i onödan, säger stockholmaren Fredrik Montan, 22"

Jag håller inte med och undrar var Metro hittar underlaget för sin slutsats. I artikeln tycker Metro att följande resultat från "en undersökning" (dom nämner inte vilken undersökning) ger vid handen att Svenska män är lata:

78 procent av de svenska männen instämde i påståendet ”En man kan uppfostra ett barn lika bra som en kvinna” – en av de högsta siffrorna i Europa.

Metros tolkning: om en man tycker att han kan uppfostra ett barn så är han lat! Eftersom barnuppfostran är så avslappnande och lätt!

62 procent av de svenska männen instämde i påståendet ”Det är viktigare för fäder att ge känslomässigt stöd än ekonomiskt stöd” – den högsta siffran i Europa.

Metros tolkning: ju mindre pengar man använder desto latare är man!

63 procent av svenska män instämde i påståendet ”Det viktigaste för mig är att försörja min familj” – den lägsta siffran i Europa.

Metros tolkning: Om både mannen och kvinnan arbetar i en familj så är mannen lat!

Kan det möjligen vara så att Metro medvetet generaliserar grovt bara för att få till en rubrik? Visst är det fåniga nyheter!

Inga kommentarer: